Supernyttigt & supergott

Bakad sötpotatis med god chilli

Den här rätten blev snabbt en superfavorit i familjen då den är både supergod och nyttig.
Det tar ca 1 timme att fixa till den.

1. Sötpotatis bakas i ugnen

1-2 Sötpotatisar/person
Olivolja

Du tvättar potatisarna noga och oljar in dem.
Lägg dem på ett galler i ugnen på ca: 200 — 225 grader ca en timme.
Du behöver vända på dem någon gång efter halva tiden.
När de är mjuka tar du ut dem så de får svalna lite.

God chilli

Du behöver: (Helst bara KRAV produkter)
Räcker till 4 port.

1 lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chilli
1 gul spetspaprika
2 stora tomater
1 förpackning krossade tomater 
2 förpackningar svarta bönor 
10 skivor jalapeno (på burk)
Salt efter smak
1-2 msk Ancho Chilli pulver eller mer om man gillar det
1 msk Lantbuljong (Renée Voltair) 
1 lime (saften)

Här börjar du med att steka löken, chillin, paprikan tills det får lite färg.
Pressa ner några vitlöksklyftor och hackad jalapeno.
Sedan häller du ner de krossade tomaterna, de hackade färska tomaterna  och de svarta bönorna.
Krydda efter din egen smak beroende på om du vill ha den mild eller stark.
Vi gillar starkt så vi hade i rätt bra med både salt och chilli …
Låt det puttra ihop en stund.

Sås och topping

1-2 dl Creme Fraiche (mjölk eller laktosfri)
1 Lime (saften)
Lite salt

Avocado hackad i bitar.

Koriander (för de som gillar det)
 

Servering

Skär ett snitt i potatisen och kläm i hop den från sidorna så den öppnar sig.
Skeda i ordentligt av chilliröran.
Toppa med limesås, avocado och gärna koriander blad.

Hoppas det ska smaka!

 

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande!

Stäng