Super goda Peanut Butter och Sylt Muffins (glutenfria)

Jag måste säga att detta recept kommer att bakas flera gånger — det känns i alla fall lite nyttigare än mycket annat i bakväg eftersom de är glutenfria och mer naturligt sötade.

2 ägg
60 ml lönn sirap
50 g kokosnöts socker
60 ml kokosfett (värm det lite så det rinner)
1 ¾ dl osötad äppelmos
0,6 dl jordnötssmör osötad med eller utan crunch
½ tsk havssalt
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
60  ml mandelmjölk osötad
2,5 dl glutenfria havregryn (ev mer om smeten blir allt för lös)
1,5 dl mandel mjöl
110 g glutenfritt mjöl 
Jordgubbsylt som är naturligt sötad 

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Smörj dina formar med kokosfett och glutenfritt mjöl 
  • Blanda ihop ärr, lönnsirap, jordnötssmör, mandelmjölk, kokosfett, äppelcidervinäger och äppelmos en karott och blanda väl.
  • Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke först och blanda väl innan du blandar ihop de båda.
  • Fyll muffins formarna ¾ upp till kanten
  • Lägg på en klick jordnötssmör och en klick jordgubbssylt på varje och tag en tandpetare eller liknande och rör om något.
  • Sätt in dem i ugnen ca 30-35 minuter
  • Låt svalna något och bara njut dem sedan till en kopp te eller kaffe :)

Källa: minimalistbaker.com
 

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande!

Stäng